Refurbished with a useful attic conversion increasing the internal living capacity, this 1 bedroom bungalow has the option to become 2 for those requiring further space. Decorated to a high standard throughout including a fully fitted kitchen and modern bathroom and detached single garage.
This one bedroom dorma bungalow has a stunning attic conversion (no building regs) that is currently utilised as an occasional bedroom/nursery room. With sufficient standing room, recess spot lighting and Velux windows, this elegant renovation successfully increases the internal living space. What was once the original living room is now used as a bedroom so that the old bedrooms could be opened up to provide a stylish sitting room. Furthermore an upscale kitchen and modern bathroom ensure this is an attractive property that is a must for viewing. Equipped with plentiful off road parking, a detached single garage and private rear garden, the property located in Kirkheaton is within comfortable walking distance of local amenities.

MAIN ENTRANCE The property is furnished with a white UPVc door that steps into the hallway which is fitted with laminate flooring. The hallway flows into the Kitchen to the rear of the property whilst the main bedroom is to the right, living room to the left and bathroom immediately ahead.

KITCHEN 13' 04"(reducing to 10.02) x 9' 00" (4.06m x 2.74m) A really lovely Kitchen equipped with a good range of wall and base units in cream with chrome pull handles. Recessed within the high gloss work surface is a stainless steel square sink fitted with a mixer tap. The eye catching feature is the stylish Cookmaster range oven with 5 ring ceramic hob with separate warming zone. Above sits a NEFF chimney style extractor and the units allow for the accommodation of a microwave. Sufficient space is allocated for a good range of kitchen white goods and the décor is completed with plinth lighting and complimenting matt wall tiles.

LIVING ROOM 22' 09" x 8' 08" (6.93m x 2.64m) Originally the bedrooms of the property, this has been opened up to create a good sized living room that currently supports a 4 seated breakfast table in addition to a corner settee. Two large windows to both elevations allow for a great flow of natural light and an open staircase leads to the attic room. Should a new owner prefer two bedrooms to the ground floor, this arrangement could easily be reinstated to its original form. Decorated in neutral shades, this truly is an elegant room, completed with cream carpeting.

BEDROOM 11' 03" x 10' 11" (3.43m x 3.33m) A king-sized bedroom with space for free standing furniture. Originally the living room, the dimensions and set up allow a new owner to utilise this room to their own preferred requirements.

BATHROOM A fully tiled bathroom with a crisp white suite that comprises of a bath with glass shower screen and T Bar mixer shower above, wash basin with pedestal and low level w.c. The dark chestnut coloured tiled flooring and chrome towel radiator complete this modern styled bathroom.

ATTIC ROOM 18' 06" (reducing to 16.09) x 10' 07" (5.64m x 3.23m) Renovated to a high standard, this elegant room is now utilised as a nursery but could accommodate a double bed or be used as an office or playroom. Two Velux windows allow in plentiful light whilst recess spot lighting has been positioned down the centre of the room. Cupboards sit within the eaves allowing for storage and additional space is available for free standing furniture. A fabulous expansion to the available living space and converted to a high standard the attic is in keeping with the internal décor throughout. (no building regs)

EXTERIOR A garage sits to the end of the blocked paved driveway fitted with bi folding doors and a further door sits to the side elevation facing into the rear garden. A solid built unit with timber cladding, the garage provides ample storage facilities for the property. Set behind a low stone wall, the front garden provides the property with generous parking and tasteful outdoor lighting sits to two sides. The rear garden is laid to lawn, a blank canvas waiting to personalise. Subject to constraints, neighbouring properties have created a rear exit from the property directly into the garden. There is potential to further extend (subject to planning) with a small conservatory.